Handig om te weten!

Home > Internet > Ook zo'n hekel aan mp3-bestanden downloaden?

Ook zo'n hekel aan mp3-bestanden downloaden?

Posted by Hugo on februari 7, 2011

spotifyHeb je ook geen geduld om het internet af te struinen, opzoek naar de laatste CD van Marco Borsato? Of vind je het aangebode materiaal in de mp3-store te duur voor die enkele keer dat je het nummer beluistert?

Misschien is Spotify dan een goed alternatief.

Spotify, wat is dat?

Spotify is een muziekdienst die is in 2006 opgericht in Zweden. Ze beschikken over een database met miljoenen nummers die de gebruiker via een audio-stream kan beluisteren.

Dit kan op een PC maar ook via je Ipod, Iphone of Ipad. Verder kun je o.a. een Sonos multi-room audio systeem nummers af te spelen. Het is zelfs mogelijk play-lists met nummers "offline" op te slaan, zodat je ze ook zonder internet verbinding kunt afspelen.

Abonnementsvormen

Het instap abonnement: "Spotify open" is gratis. Daarbij kan 20 uur per maand van de dienst gebruik worden gemaakt. Daarbij wordt de audiostream regelmatig onderbroken door reclameboodschappen. Ook is het niet mogelijk om met dit abonnement nummers offline te bewaren of op een Ipod af te spelen.

Bij het "Spotify unilimited" abonnement betaal je een maandelijks bedrag, daar staat tegenover dat de tijdslimiet van 20 uur per maand vervalt. De stream wordt ook niet meer door reclameboodschappen onderbroken.

Ten slotte is er het uitgebreide "Spotify Premium". Voor minder dan 10 euro per maand kun je, je favoriete muziek ook op een Ipod afspelen. Het is daarbij mogelijk om de nummers offline op te slaan. Hierdoor kunt u ze bijvoorbeeld ook in uw auto, zonder internet verbinding afspelen.

Afstandsbediening

Er zijn verschillende oplossingen om Spotify op afstand te bedienen. Een oplossing voor het bedienen via een iPhone, iPod of iPad is Remoteless. Ook is er een HTML5 interface beschikbaar voor bediening vanuit een webbrowser.

Voordelen

Het gebruik van een dienst zoals Spotify heeft een aantal voordelen:

Nadelen

Spotify heeft ook een aantal nadelen:

Conclusie

Spotify is een geschikt alternatief voor die mensen die een hekel hebben aan het (illegaal) downloaden van mp3-bestanden. Voor nog geen tien euro per maand heb je een hele grote muziek bibliotheek die direct beschikbaar is.

Niet alle artiesten zijn aanwezig binnen Spotify. In de praktijk valt dit echter erg mee. Het is wel afhankelijk van het muziekgenre waar je naar opzoekt bent. Het is daarom altijd verstandig om dit eerst de gratis versie uit te proberen.

Kijk voor meer informatie op: www.spotify.com
Voor open source clients ontwikkel framework: www.despotify.se

Comments:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.