Handig om te weten!

Home > Ict & zo > Wachtwoorden online beheren

Wachtwoorden online beheren

Posted by Hugo on januari 23, 2016

 

Gebruik jij op veel plaatsen het zelfde wachtwoord? Wellicht is een online wachtwoordmanager met two-factor authentication iets voor jou.

Ook bij mij was het er in geslopen. voor Facebook, Gmail, Twitter en Instagram allemaal het zelfde wachtwoord. Niet echt slim, want als het wachtwoord uitlekt ligt alles in een keer op straat.

Het is echter lastig om verschillende veilige wachtwoorden te onthouden. Dus wordt er vaak een lijst met inloggegevens aangelegd. Op papier of in een Ms Excel lijst op de Pc.

Ook niet echt veilig. Als dit lijstje in verkeerde handen valt ligt weer alle informatie op straat. En als je het lijstje niet bij de hand hebt kun je niet inloggen op je accounts.

Daarom ben ik bij Lastpass terrecht gekomen. Dit is een online wachtwoordmanager. Dit is beveiligde een wachtwoordkluis waar je wachtwoorden kunt genereren en beheren. Deze paswordmanager kun je gebruiken  in combinatie met een two-factor authentication app zoals Authy. Op deze wijze creëer je een wachtwoordoplossing welke een stuk veiliger is dan 1 wachtwoord voor al je online accounts.

Kijk voor meer informatie op Lastpass op www.lastpass.com

En voor Authy op www.authy.com

 

 

Comments:

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.